13.7 C
Sundsvall
söndag, september 3, 2023

Publikfavoriten Rally Grekland kör en deltävling i september

Greklands VM Rally var väldigt populärt när det kördes, men det har gått åtta långa år sen förra rallyt. Nu har dem återigen tagit en plats i VM kalendern.

Grekland som inte har arrangerat Rally VM på åtta år, har nu återigen tagit plats isäsongens Rally VM. Rally Grekland kommer att köras 9-12 september. Det är ett erkänt tufft rally som kör på grusvägar, det är också ett rally som har lång historia av rallyn, som är hårda på både bilar och förare.

Denna deltävling blir nummer 10 av säsongen 2021, och man ersätter Rally Chile som tyvärr blev tvingad till att stoppa sitt rally. Anledningen till förändringen är att Chile kunde inte ha rallyt, då deras regering infört hårda restriktioner p ga pandemin.

FIA Presidenten Jean Todt sade: “Jag är övertygad om att allt arbete som Chile har gjort inför sitt rally inte är förgäves, utan vi kommer att få se flera riktigt bra rallyn därifrån i framtiden”.

“Acropolis Rally Greece, som nu får tillfälle att ta en plats i VM kalendern, behöver ingen introduktion. Det är ett legendariskt rally som ger förare/team och bilar några av de mest tuffa specialsträckorna i världen”. Avslutar Jean Todt med.

Text: Henrik Andersson
Bild: Redbull Content Pool/McKlein

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna