17 C
Sundsvall
fredag, september 1, 2023

Robin Knutsson från gokart till STCC.

Silvermedaljören i 125cc-mästerskapet i gokart har skrivit på ett avtal om en säsong i STCC med regerande mästarna LestruP Racing Team.

Foto: Lestrup Racing Team

–Jag ser fram emot att göra STCC-debut med Lestrup Racing Team, speciellt efter deras fantastiska säsong förra året, säger Knutsson till STCC.se

De senaste fem åren har Robin Knutsson tävlat i gokart och tog som sagt silver i sin klass 2019. Steget från kart till STCC är stort och lite ovanligt, oftast går förarna via någon mindre formelbilsklass eller någon av STCC:s supportklasser.

-Men detta motiverar mig bara mer och jag längtar verkligen tills vi ska börja tävla, speciellt efter mitt första test som gick riktigt bra, säger Knutsson.

För Lestrup Racing Team är det här en fortsättning på det Young Driver Programme som lanserades förra året, med syfte att skapa en lite tydligare och mer strukturerad väg för unga förare att ta sig uppåt inom svensk motorsport. Juniorprogrammet statartades tillsammans med Kenth Öhlin, grundaren av stötdämpartillverkaren Öhlins.

– Som delägare och investerare i teamet så är jag stolt över att kunna välkomna Robin ombord och att se vårt Young Driver Programme bära frukt, säger Kenth Öhlin.
– Det är ett vågat steg för Robin att ta, men jag vet att han är i den bästa möjliga omgivningen för att utvecklas som förare. Den kapacitet vi sett hittills från honom fyller mig med tillförsikt inför de utmaningar som väntar honom och teamet under 2021.

STCC-säsongen startar med den första deltävlingen på Ljungbyhed Park 4-5 juni.

Text: Christer Hägglund
Foto: Lestrup Racing Team

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna