-10 C
Sundsvall
torsdag, april 4, 2024

Säsongens första Driftbash: Målet var avrostning

Idag så var det säsongspremiär för Driftbash, stället var som vanligt på Malmby Raceway strax utanför Strängnäs. De 52 förare som hade kommit, var taggade till max

Dagen för undertecknad började tidigt, men solen sken. Luften kändes fräsch så det var ändå rätt skönt att komma iväg. Precis som förare så behöver även vi fotografer rosta av oss vinterns slapphet och kickstarta hjärnan till att tänka i fototermer igen.

Väl framme så var vädret fortfarande lika bra, solen värmde en del och de blåste lite lätt så dagen såg ut att bli en bra tillställning. Till premiären så kom det en hel del bilar med förare, som alla var riktigt sugna på att få köra driftbilen hårt.

Mer än 50 talet bilar var på plats, när jag pratade med Peter Sandström så nämner han att det är 52 bilar på plats, vilket är riktigt kul att höra och kul att se en depå som är fylld med ekipage.

En av deltagarna var Mikael Forsman som tillsammans med Anna-Carin Falk, ofta finns på dessa event hittade jag i depån. Så vi frågade en snabb fråga om hur det går?
”Det har inte blivit mycket iskörning i vinter, så man känner sig rejält ringrostig. Men kul att äntligen få chansen att köra igen.” Säger Micke

Undertecknad såg inte att Micke verkade vara ringrostig, utan det såg ut att gå stadigt på banan med hans BMW.

En annan profil som ofta finns runt om i krokarna, när det vankas drifting. Är den ”gamle rallyräven” Pelle Eriksson. Han tog dagen med ro och var där för att köra och ha en trevlig dag. Bilen ville verkligen bränna däcken så snabbt som möjligt när Pelle röklägger halva banan.

Evenemanget i övrigt då? jo det flöt på precis som det brukar, inte många stopp trots många bilar. Så utsläppet gjorde ett kanonjobb med att hålla bra mängd med bilar på banan samtidigt, vilket såklart gör att det blir mindre stopp och mer körtid åt alla!

Det jag såg under dagen hände under de första varven, där denna bil tappade däcket. Allt gick dock bra och utöver en del mer eller mindre avåkningar, så flöt dagen på bra.

En sak som fotograferna gillar skarpt, är att SWR Motorsport nu har röjt undan massor av sly/mindre träd som stod nära banan. Detta gjorde allt bra mycket lättare för oss som fotograferade körningen, stort tack för det!

Vidare så tycker jag att man följde de regler/rekommendationer som finns numera då pandemin fortfarande härjar.

Album med ett större gäng bilder kommer upp på facebook, så gå gärna in där och gilla sidan/ dela bilder och såklart nämn oss för dina kompisar/kollegor/grannar/familj/husdjur.

Det blir fler besök på Driftbash under säsongen! Stort tack till SWR Motorsport för att vi fick besöka dem idag.

Text/bilder: Henrik Andersson

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna