12 C
Sundsvall
tisdag, september 5, 2023

Träningsdag för drifting på Hamrebanan

Hamrebanan utanför Hedemora arrangerade flera välbesökta träningsdagar under 2020. I helgen var det premiär för året.

För att få veta lite mer om detta ringde vi upp Hamre Motorklubbs driftingansvarige Andreas Staberg.

Var det första träningen för året med utomstående förare också?
-Ja, detta var första körningen för året med förare från andra delar av Sverige. Tyvärr var det dålig uppslutning och vi hoppas på att få hit fler under sommaren.

Är du nöjd med dagen?
-Det blev en intensiv dag med växlande väder och mycket körning. Tyvärr hade flertalet av oss som var på plats lite bilbekymmer så twinkörningen uteblev till stor del.

Förra året arrangerade ni ett par mycket uppskattade träningsdagar. Är målet att även i år köra fler än denna?
-Det kommer att bli fler körningar givetvis, datum är inte satta ännu, men kommer att släppas i god tid innan. Vi ska även försöka få till en nybörjar-/prova på-dag för den som inte tävlar eller bara kör för att det är skoj.

Har banan utvecklats något sedan förra året?
-Vi jobbar på en ny bansträckning så att vi kan köra två olika banor samtidigt. Den nya delen är under utveckling men inte helt klar än. Vi hoppas på att få presentera den under sommaren.

Har du någon annan hälsning till drifting-Sverige?
-Är du eller en kompis intresserad av att komma och köra hos oss? Hör gärna av er så ordnar vi så ni får köra en hel dag på våran bana. Detta gäller alla som vill komma och köra, nybörjare som proffs, med bur eller utan bur osv. Hör av er!

Hamre MK har nog bland de bästa förutsättningarna för driftingträning på sin bana och en engagerad och intresserad ägare i Mattias Ekström, så förutsättningarna är goda för att vi kommer att återvända hit fler gånger.

Text: Christer Hägglund
Foto: Ida Johansson, Kattflickans foto

Christer Hägglund
Christer Hägglund
Fotograf och skribent som under åren 2017-2020 arbetat med drifting, men gärna fotograferar och skriver om de flesta grenar. Utgår ifrån Sundsvall och har Sundsvall Raceway och Mittsverigebanan som hemmabanor.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna