14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Tuff kvalrunda för deltävling 4 i Riga, James Deane kvaletta

Det var en väldigt tuff kvalrunda på deltävling 4, för att kunna vara med i stegen så krävdes det poäng över 72. Det var även en fortsatt tuff dag för våra svenska förare.

Det var verkligen en dag som våra svenska förare nog vill glömma, som det ser ut nu så är ingen av dem med i stegen under eftemiddagen.

Christian Erlandsson körde av hårt under träningen, detta till trots så kom de ut till kvalet med en ihoplappad bil. Men bilen var svårkörd och Christian körde en 60 poängsrunda, detta var tyvärr inte tillräckligt.

Victor Joensuu körde in 57 poäng men det var inte heller tillräckligt, på livestreamen så ser det ut som att något strulade med bilen. Linus Joensuu fick inte heller till det han körde en 59 poängs runda och är tyvärr ute ur stegen.

Felix Lindvall som fick problem med bilen redan igår efter en avåkning vid träningen, fick inte ihop bilen ordentligt till dagens tävling. Bilen var svår att hantera och Felix fick bara 39 poäng på sin ena runda, detta är inte tillräckligt och även han är ute ur tävlingen.

Så dagens stege köres utan våra svenska förare, som får åka hem och kolla över sina maskiner och reparera både chassi och motor.

Hur ser topp 32 ut då inför eftermiddagens stege, topp fem blev James Deane, Martin Richards, Piotr Wiecek, Lauri Heinonen och Marco Zakouril.

6. Sebastian Fontijn
7. Jack Shanahan
8. Connor Shanahan
9. Pawel Korpulinski
10. Adam Zalewski
11. Juha Rintanen
12. Benediktas Cirba
13. Juha Pöytälaakso
14. Oliver Randalu
15. Johannes Hountondji
16. Diogo Correia
17. Andrius Vasiliauskas
18. Nodo Kodua
19. Norbert Zamecz
20. Grzegorz Hypki
21. Manuel Vacca
22. Stephen Biagioni
23. Elias Hountondji
24. Axel Francois
25. Michal Reichert
26. Janis Jurka
27. Mihkel Norman Tults
28. Orjan Nilsen
29. Mikolaj Zakrzewski
30. Pawel Grosz
31. Edmunds Berzins
32. Krysztof Romanowski

Det är en väldigt torr och tuff bana med mycket grepp, så det ska bli intressant och se eftermiddagens topp 32, som Red Bull tv börjar sända klockan 15 vår tid.

Kommer James Deane att ruska om i tabelltoppen som wildcard? eller kommer Connor Shanahan ta mer poäng än Piotr Wiecek och hålla mästerskapet vid liv?

Surfa in på Red Bull tv och se klockan 15.

Text: Henrik Andersson
Bild: Mattias Laago

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna