14 C
Sundsvall
torsdag, juni 13, 2024

Tufft på både maskin och förare på DMEC Riga, ny mästare krönad

Deltävling 4 drog igång under eftermiddagen i Riga, vädret har under hela dagen varit i sin bästa solform, med värme och torr snabb bana.

Men torrheten/värmen har säkert en del i att flera av rundorna i topp 32 blev avhuggna, med mekaniska problem. Att köra denna mängd under så pass kort tid och på en bana som kräver enormt på både maskin och förare.

Under topp 32 så hade vi mer än 5 matcher där hela matchen ej gick att genomföra på grund av maskinstrul. Profiler som Stephen “Baggsy” Biagioni fick problem med att bilen slog av helt direkt efter start, James Deane såg ut att ha problem med bilen, dock inte större än att han tog sig vidare till topp 16. I Pawel Korpulinskis match så kom inte Axel Francois till start och Pawel fick en bye run. Så det var en lite strulig inledning på deltävling 4, men hur gick resten då?

Sändningen av topp16 drog igång 17.15, där vi möts av strålande väder fortfarande, nu gäller det för de 16 förare som är kvar. Kommer Piotr att ta med sig en stor del poäng, eller kommer Adam Zalewski/Connor Shanahan att knappa in på Piotr Wieceks försprång i tabellen? Dessa svar fick vi nu.

Dagens första applåd ger jag Pawel Korpulinski som vann sin match mot Connor Shanahan och är vidare till topp 8. Till Connors otur så riskerar han att glida längre från toppen, och hamna utanför chansen att kunna vinna mästerskapet, om nu Piotr Wiecek går vidare i sin match.

I sin match mot Oliver Randalu så tar Piotr sig vidare med sin vassa fart och körning, så piotr vidare till topp 8 och har chans att cementera mästerskapet. Inför denna deltävling så har Piotr 51 poängs ledning till tvåan Connor Shanahan. En ledning som han kommer att utöka nu, frågan är med hur mycket.

Men Piotr Wiecek gör det, han vinner sin finalbattle mot Benediktas Cirba och tar samtidigt och vinner mästerskapet. Så Piotr Wiecek är 2021 års europamästare i Drift Masters European Championship. Benediktas Cirba tar såpass mycket poäng att matchen för andra/tredje plats kommer bli tight i den sista.

Resultat:
1 Piotr Wiecek
2 Benediktas Cirba
3 James Deane
4 Jack Shanahan
5 Pawel Korpulinski
6 Juha Rintanen
7 Juha Pöytälaakso
8 Johannes Hountondji
9 Martin Richards
10 Lauri Heinonen
11 Marco Zakuril
12 Conor Shanahan
13 Adam Zalewski
14 Oliver Randalu
15 Diogo Correia
16 Mihkel Norman Tults
17 Sebastian Fontijn
18 Andrius Vasiliauskas
19 Nodo Kodua
20 Norbert Zamecz
21 Grzegorz Hypki
22 Manuel Vacca
23 Stephen Biagioni
24 Elias Hountondji
25 Axel Francois
26 Michal Reichert
27 Janis Jurka
28 Orjan Nilsen
29 Mikolaj Zakrzewski
30 Pawel Grosz
31 Edmunds Berzins
32 Krzysztof Romanowski

Sista deltävlingen är 4-5 september i Tbilisi, Georgien. Kan Connor Shanahan hålla Benediktas borta från andra plats?

Text: Henrik Andersson
Bild: Red Bull tv sändningen

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna