12 C
Sundsvall
söndag, juli 7, 2024

Vilka är i vårt nya driftingutskott?

Under hösten så fick vi ett nytt utskott inom drifting, dessa personer påbörjade sitt arbete i oktober, vi har pratat med dem och tänkte presentera personerna.

Som sagt så valdes det in ett nytt utskott, detta skedde under hösten och de tillträdde i oktober, nu är vi nyfikna på vilka de är som sitter i driftingutskottet. Så vi tog kontakt med dessa och ställde lite frågor.

Vi börjar med Ordförande Lars Schöden:

Berätta lite om dig själv
– Norrlänningen i gänget som bor i villa i Boden. Varit SGA (Sportgrensansvarig) för drifting i distriktet sen hösten 2013. Men varit aktiv som funktionär inom sbf sen -06, mest dragracing då. Suttit som ordförande i den lokala klubben i två år. Utöver drifting har jag jobbat som tävlingsledare eller biträdande tävlingsledare runt omkring Sverige inom de flesta av sbf grenar. Största tävlingen jag varit med på är EM i dragracing på Tierp där jag var bitr tl. Varit tl på en del SM tävlingar med..

Vilken målsättning har du med arbetet i utskottet?
– Mitt mål är att öka bredden och få igång alla distrikt att köra mindre tävlingar för att öka tillväxten på tävlande inom sporten. De tror jag bidrar till en ännu tuffare topp som tar ännu mer plats i driftingvärlden.

Tankar runt säsongen 2022?
– Hoppas att publiken kan återvända till våran underbara sport. Hoppas på bra samarbete mellan alla som vill va med och hjälpa sporten framåt. Att körningar/ tävlingar kommer igång i hela Sverige igen.

Jobbas det något med reglementet?
– Ja

Vi tackar Lars Schöden för svaren och önskar han lycka till med uppdraget i utskottet.

Nästa person som vi ställer frågor till är Ledamoten Zandra Nordquist som också är nyinvald i utskottet.

Berätta lite om dig själv
– Jag är mamma till två underbara döttrar, Tifa som ska börja köra drifting nu till sommaren och Onevia som kör gokart. Jag är gift med Jim som jag också är spotter till och teamchef för vårt team Nordquist Drifting Team. Jag har varit sga för drifting i Mellannorrland och är även utbildare och utbildad bedömare inom drifting. Jag har hållit på med drifting i 10 år.

Vilken målsättning har du med arbetet i utskottet?
– Min målsättning är att bredda sporten främst genom mer fokus på insteg men också att genom goda samarbeten skapa förutsättningar för förare och team att kunna utvecklas och fortsätta göra drifting attraktivt för publik och sponsorer.

Tankar runt säsongen 2022?
– Vi hoppas att 2022 ska bli året då publiken kan återvända på riktigt och att vi får se mycket körning, från gräsrotsnivå till SM/RM och även internationella serier.

Jobbas det något med reglementet?
– Ja

Vi tackar Zandra för svaren och önskar såklart även henne lycka till med sitt arbete inom utskottet.

Nästa person är Ledamoten Fredrik Lindberg.

Berätta lite om dig själv
– Fredrik Lindberg bor i finspång. Har hållt på och trimmat samt skruvat sen barnsben. Har hållt på med drifting i över 10 år som bilbyggare, Förare, Spotter, Mekaniker och bedömare.

Vilken målsättning har du med arbetet i utskottet?
– Min målsättning är att vi ska ta driftingen framåt för alla inblandade parter, både på gräsrot som sm nivå.

Tankar runt säsongen 2022?
– Jag hoppas säsongen 2022 blir de säsongen vi alla väntat på under pademin. En säsong med mycket event. Mycket publik och förare/shower i världsklass.

Jobbas det något med reglementet?
– JA

Vi tackar Fredrik för svaren och önskar såklart även honom lycka till med sitt arbete inom utskottet.

Och vi kommer fram till den fjärde personer som är Adjungerande Samuel Lundqvist

Berätta lite om dig själv
– Jag startade som funktionär på Gröndal 2012 och har där fungerat som allt från flagg-funkis till tävlingsledare och domare. Sedan 2019 har jag varit Förbundsdomare för drifting och under 2021 har jag suttit som ledamot i Driftingutskottet.

Vilken målsättning har du
– Det jag främst vill med arbetet i utskottet är att få Svensk drifting att utveckas och förbättras. Att få fram nya förare och få befintiga att kunna utmana resten av världen.

Tankar runt säsongen 2022?
– Inför säsongen 2022 finns det fortfarande många frågetecken just nu, det nya utskottet har inte hunnit prata så mycket än, så var fokuset ska sättas och hur mycket som ska förändras får den närmaste framtiden utvisa.

Jobbas det något med reglementet?
– Jag har sedan början på 2021 suttit med en total revidering av tävlingsreglerna för bland annat anpassa dessa till dom nya Gemensamma reglerna. Jag har även reviderat mästerskapsreglerna ordentligt och till viss del tekniska regler inför säsongen 2022. Men även här får vi se vad det nya utskottet tycker och om det ska revideras ytterligare.

Vi önskar såklart även Samuel lycka till i sitt arbete inom utskottet.

Där har ni en mindre presentation av personerna i det nya driftingutskottet, kommer de att nå sin målsättning? det får vi återkomma till. Men nu så låter vi dem komma igång ordentligt då säsongen 2022 står runt hörnet och det är många saker, som ska kollas igenom och planeras för en hel säsong, med (vad vi hoppas) mängder av event.

Text: Henrik Andersson
Bilder: Dennis Flink

Henrik Andersson
Henrik Anderssonhttps://www.motorsportmagasinet.se
Fotograf och skribent som från 2010 fotat och skrivit om olika motorsporter, med drifting i fokus på allvar sedan 2014, fotograferar och skriver även om andra grenar. Utgår ifrån Heby och har rätt nära till GTR Motorpark samt Gelleråsen.

Related Articles

Våra Sociala Medier

1,230FansGilla
550FöljareFölj
112PrenumeranterPrenumerera
spot_img

Senaste artiklarna